Dozirne stanice za tekući klor

 

Sustav za doziranje tekućeg klora. Sastoji se od precizne dozirne pumpe određenog kapaciteta, spremnika za klor, te mjernog uređaja koji kontrolira doziranje.

Pumpa se određuje prema traženoj koncentraciji klora u vodi, potrošnji vode i ulaznom tlaku.

dozirna-stanica-za-klor

Sustavi za generiranje klor-dioksida

 

Klor dioksid se najčešće upotrebljava pri dezinfekciji pitke vode. Snažan je dezinficijans i izvrsno uklanja miris iz vode.

Ima znatno veći oksidativni potencijal od klasičnog klora, te je potrebna puno manja količina. Može postići uništavanje organskih substanci, virusa i spora koje ostanu netaknute nakon kontakta s klorom.

Korištenjem klor dioksida ne rezultira formiranje trihilometana. Svojim djelovanjem oksidira i reducira neugodne neutralne komponente ili substance neugodnog mirisa iz vode kao što su fenoli, alge te njihovi proizvodi proizašli iz nihovog raspadanja. Odlično rješenje za borbu protiv legionele.

generiranje-klor-dioksida

UV sterilizatori – lampe

 

UV sterilizatori koriste ultraljubičastu svjetlost za učinkovito ubijanje bakterija, virusa i mnogih drugih mikroorganizama nastalih u vodi, koji uzrokuju razne bolesti.

Ugrađuje se na glavni vod i ima namjenu da dezinficira vodu u kućanstvima, vikendicama, i sl. stambenim prostorima gdje je potrebna dezinfekcija vode. Tipičan sustav za cijelo kućanstvo koji štiti izvore pitke vode od bakterija i drugih organizama koji bi mogli biti prisutni.

Voda ulazi u dezinfekcijsku komoru koja sadrži ultraljubičasto svijetlo. Sve bakterije i ostali organizmi koji prolaze kroz komoru, bivaju uništeni sa visokom koncentracijom ultraljubičastog zračenja. Ultraljubičasti sustavi za dezinfekciju vode su bolji od kemijskih, jer se ne dodaju nikakve štetne kemikalije u pitku vodu.

Svi UV sustavi moraju biti ugrađeni sa predfilterom zbog bistroće vode, jer UV sustavi ne rade kod  mutne ili jako zaprljane vode. Isto tako, čestice željeza moraju biti niže od 0,3 ppm, a tvrdoća vode ne smije biti visoka.

Kod visoko kontaminiranih voda koriste se u kombinaciji sa dozirnim stanicama za klor.

uv-lampe-sterilizacija-vode

Želite savjet o odabiru sustava za pročišćavanje vode?

Za sve narudžbe, pitanja o opremi i servisu kontaktirajte nas putem emaila info@bisgrad.com, broja mobitela 00385 (0) 91 40 33 893 ili kliknite desno i ispunite kontakt formu.

Naši radovi

pjescani-filter
dispenzeri-za-vodu
dezinfekcija-vode
pitka-voda-kucanstvo
Prociscavanje-vode-kucanstvo
prociscavanje-vode