Automatski sustav za filtraciju – pješčani filter

 

Filtracijski sustav na osnovi pijeska. Uređaji u jednostrukoj izvedbi upotrebljavaju se kada nema kontinuiranog zahtjeva za tretmanom vode. Njihova primjena je vrlo široka, a ponajviše u industriji, energetici kod srednjih i većih potrošača.

Sustavi sadrže spremnik s ispunom kvarcnog pijeska te integriranom upravljačkom jedinicom. Regeneracija ovakvih uređaja se može podešavati na volumetrijski ili vremenski interval. Rasponi kapaciteta su od 0,5 pa sve do 22 m3/h.

pjescani-filter-za-vodu

Predfilteri za vodu s ulošcima

 

Mehanički filter koji se postavlja na glavnu dovodnu cijev u objekt, ili kao predfilter za RO sustav, omekšivače i UV lampe.

Sprječava ulazak mehaničkih nečistoća u objekt/sistem, ovisno o propusnosti uloška. Kućište je specijalno dizajnirano za velike kapacitete – cijelu kuću ili industrijske objekte.

Ovisno od instaliranog filter uloška uklanja klor i druge kemijske elemente, mirise i čestice, što čini vodu čišćom i sigurnijom za korištenje. Osim toga štiti uređaje, aparate i instalacije.

predfilteri-za-vodu-s-uloscima

Deferizacija – otklanjanje željeza

 

Uklanjanje željeza, mangana i H2S iz vode predstavlja važan zadatak u pročiščavanju vode, jer oni mogu graditi netopive hidrokside koji mogu ugroziti vitalne dijelove sistema za pročiščavanje. Obično je gornja granica sadržaja željeza u vodi za piće 0.3 mg/l, a mangana 0.05 mg/l.

Deferizatori rade na principu oksidacije otopljenog dvovalentnog željeza i mangana u njihov trovaletan oblik koji je netopljiv i separabilan.

Za potrebe formiranja deferizacijskih uređaja koristimo razne vrste filtracijskih medija u zavisnosti od osobina same vode i želja korisnika.

Koristimo filtracijske materijale kojima se radni vijek produžava regeneracijom ali i one koje je dovoljno samo protu strujno isprati.

  • Zeleni pijesak – GS
  • Birm – BI
  • Pirolizit – PY
Deferizator-otklanjanje-zeljeza-u-vodi

Želite savjet o odabiru sustava za pročišćavanje vode?

Za sve narudžbe, pitanja o opremi i servisu kontaktirajte nas putem emaila info@bisgrad.com, broja mobitela 00385 (0) 91 40 33 893 ili kliknite desno i ispunite kontakt formu.

Naši radovi

pjescani-filter