UNDERSINK SISTEM – RO sustav za pročišćavanje vode

Karakteristični sustav se sastoji od niza:

  • Prvi predfilter – uklanja mulj, hrđu, pijesak i druge sedimente veće od 10 microna.
  • Drugi predfilter – granulirani aktivni ugljen – apsorbira spojeve klora i fluora, pesticide i herbicide, trihalometane i ostale organske spojeve, a također uklanja i neugodan miris, poboljšavajući na taj način okus vode
  • Treći predfilter – mehanički fini – uklanja sitne čestice veće od 5 microna.
  • Osmotski filter – sa polupropusnom membranom , koji postupkom obrnute osmoze pod utjecajem tlaka, a uz pomoć molekularnih sila iz vode uklanja sve čestice veće od 0,0005 microna. Dakle, radi se o eliminaciji soli, teških metala, virusa i bakterija, te ostalih nečistoća iz vode. Po potrebi može biti nadograđen sa nano ili ultra jedinicom.
  • Završni filter – sastoji se od aktivnog ugljena ili minerala u kamenu, a ima ulogu poboljšanja okusa vode.  Posjeduje dodatnu špinu (slavinu) za filtriranu vodu, s tim da postoji mogućnost spajanja na postojeću špinu i tlačni spremnik.
undersink-sistem-pitka-voda

Uređaj se ugrađuje ispod radne površine (sudoper) nekog kuhinjskog elementa, spaja se na postojeću infrastrukuru vode ( dovod i odvod vode ).

Membrana obrnute osmoze je polupropusna, propuštajući čistu vodu da prođe kroz nju, dok kontaminante koji  su preveliki da prođu kroz sitne pore odbacuje. Kvalitetni sustavi obrnute osmoze koriste proces znan kao crossflow koji dopušta da se  membrana sama stalno čisti. Kako neke tekućine prolaze kroz membranu ostatak nastavlja nizvodno odbacujući brisane kontaminante od membrane i dalje izlučujući u odvod. Proces obrnute osmoze zahtjeva tlak vode za guranje tekućine kroz membranu ( min. 2,5 bara). Sustav obrnute osmoze je odličan izbor za gotovo sve potrebe za filtriranom vodom. To je rješenje koje se najviše preporučuje za pojedince koji su spojeni na komunalne vodovode. Sustav obrnute osmoze je generalno najbolji izbor za vodu kontaminiranu sa visokim nivoom nitrita, kakvu možemo naći u poljoprivrednim područjima.

Iako je obrnuta osmoza učinkovita u uklanjanju bakterija i virusa, u područjima gdje je voda zagađena isključivo virusima i bakterijama, preporuča se ultraljubičasta UV sterilizacija – Uv sterilizator, tj. uv lampa.

Nano filtracija

Nanofiltracija uklanja iz vode 80-85%  otopivih mineralnih soli i 99% svih bakterija.

Princip nanofiltracije je isti kao kod reverzne osmoze. Koristi se za uklanjanje dvovalentnih iona [Fe++, Ca, Mg] iz vode.

Ultra filtracija

Zahvaljujući svojim jedinstvenim prednostima, sistemi ultrafiltracije mogu igrati središnju ulogu u ovoj mješavini fizikalne, kemijske i mehaničke metode obrade voda. Ultrafiltracijski uređaji koriste se za uklanjanje zamućenosti, neotopljenih tvari i mikrobiološkog onečišćenja kod obrade pitke vode te u proizvodnji namirnica i pića.

Dispenzeri za vodu

Dispenzer za pitku vodu pruža idealno rješenje za dovoljnu količinu hladne, odnosno vruće pitke vode. Zahtjeva minimalno održavanje i zato je idealan izbor za lokacije gdje je veća upotreba pitke vode.  Samostojeći dispenzer za pitku vodu ima jedinstveni filtracijski sutav koji osigurava svježu vodu bez štetnih bakterija. Dizajniran je da traje, izdržljiv je, lako se postavlja i može se prilagoditi mnoštvu korisnika. Okvir je pojačan nehrđajućim čelikom.

 

Mali dispenzer

Obično se spaja na postojeći RO sustav. Sadrži spremnik za hladnu vodu kapaciteta 3 lit. i spremnik za vruću vodu kapaciteta 1,8 lit.

 

Veliki dispenzer – samostalna jedinica

Sadrži komplet filtera (1 sediment i 1 aktivni ugljen, RO-NANO ili ULTRA jedinicu ovisno o kvaliteti ulazne vode) koji smanjuju neotopljene krute tvari, klor, loš miris i okus vode. Vrijeme zamjene filter uložaka ovisi o potrošnji i kvaliteti ulazne vode.

 

 

dispenzer-za-vodu

Želite savjet o odabiru sustava za pitku vodu u kućanstvu?

Za sve narudžbe, pitanja o opremi i servisu kontaktirajte nas putem emaila info@bisgrad.com, broja mobitela 00385 (0) 91 40 33 893 ili kliknite desno i ispunite kontakt formu.

Naši radovi

dispenzeri-za-vodu
RO-sustav-za pročišćavanje-vode-1
RO-sustav-za filtriranje-vode